Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Orientació laboral

Existeixen serveis o recursos que faciliten la cerca d’ocupació i la inserció laboral, no solament per disposar d’ofertes d’ocupació, sinó perquè tenen per objecte ensenyar a la recerca ocupació.

Serveis integrats per a l’ocupació (SIPE)

Són serveis d’informació, orientació, formació i acompanyament en la cerca d’ocupació que ofereixen una atenció directa i personalitzada. Poden ser públics o privats.

Per a poder accedir a aquests serveis has d’estar inscrit en el *Servef i haver sol·licitat serveis d’orientació laboral a l’hora de la inscripció. La seua finalitat és realitzar programes d’ocupació i formació per a aconseguir que les persones aturades tinguen més possibilitats de trobar ocupació.

La seua finalitat és augmentar les possibilitats de trobar ocupació de les persones aturades i de millorar els serveis públics d’ocupació.

Universitat

Si estàs estudiant en la universitat, t’interessarà conèixer que aquests centres disposen de serveis d’orientació especialitzats la missió fonamental de la qual és ajudar-te i aconsellar-te a l’hora de cercar treball.

No són oficines de col·locació, sinó centre d’orientació i coordinació entre la Universitat i l’empresa en matèria d’ocupació, i faciliten el teu primer contacte amb el mercat laboral.

En aquests enllaços pots accedir als serveis d’orientació de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

Associacions i fundacions

Són entitats privades, però sense ànim de lucre que tenen entre les seues finalitats afavorir la inserció soci-laboral de les persones aturades en general, o de col·lectius específics.

Webs d’orientació laboral 

Tens en la xarxa un gran nombre de blogs, serveis, especialistes dedicats a l’orientació laboral i als continguts específics amb la cerca d’ocupació. Ací t’arrepleguem alguns mes destacats:

  • Orientació-laboral Infojobs Blog de Infojobs dedicat íntegrament al procés de cerca d’ocupació.
  • Projecte Hola Orientació. Eina per a l’Orientació Laboral d’Astúries, que promou la autorientació laboral i laboral al llarg de la vida. Educastur. Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.
  • Yoriento Blog d’Alfonso Alcántara, especialista en desenvolupament professional i ocupació 2.0.
  • Edulcore la realitat. Blog d’Eduardo Moreno d’orientació professional adaptada a la situació actual.
  • Empra’t 2.0 Blog de Miguel Ángel Alonso sobre ocupació, orientació laboral i RRHH en la Web 2.0
  • No vull ser portada dels dilluns al sol Web multiautor que té per objecte donar visibilitat a l’aturat.
  • OPR Orientació Professional
  • Marca Ocupació Informa de tot el relacionat amb l’ocupació i l’orientació laboral.