Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Nous formats de currículum

Si revisàrem la quantitat de currículum vitae que reben diàriament les empreses podríem comprovar que tots compten amb el mateix tipus i color de lletra, un títol i unes seccions idèntiques. En resum, un format pràcticament idèntic per a diferents continguts. La qüestió és que donem per fet que només existeix una única manera de presentar un currículum i que tot el que siga innovar en aquest camp és arriscat.

Per açò has d’introduir un mínim de creativitat en ell. Intenta convertir el teu currículum en un reflex de tu mateixa/o i no en un paper impersonal.

Currículum creatiu

Encara que en ocasions tot depèn de la professió a la qual et dediques (un/a dissenyador/a, per exemple, està quasi obligat a presentar un currículum diferent i original) la veritat és que qualsevol persona pot aconseguir, amb uns senzills canvis, realitzar un currículum més atractiu i singular. N’hi ha prou amb incorporar petits detalls com una tipografia original, colors, majúscules i minúscules combinades, afegir detalls iconogràfics, o modificar el clàssic format rectangular de la foto.

Estan proliferant altres currículums encara mes innovadors, i per tant mes difícils d’elaborar. Pots intentar-ho tu mateix, utilitzar plantilles existents en la xarxa o encarregar-li-ho a empreses o webs que es dediquen a això. Existeix una gran varietat d’estils, estan agrupats en aquests següents:

 • Currículum artístic: Utilitza un disseny nou, cridaner, colorit per a captar l’atenció. Aquest tipus és utilitzat fonamentalment per candidats del sector relacionat amb l’art.
 • Tipus Infografia: La informació del currículum és representada a través d’imatges que acompanyen a textos curts.
 • Currículum social: No és més que utilitzar les xarxes socials com a plataforma per a donar a conèixer tant el teu objectiu professional, el teu perfil, els teus interessos i motivacions, articles d’interès, etc. Aquest model està mes ampliat en el següent tema.
 • Currículum animat: Per a realitzar aquest tipus és necessari tenir coneixements tècnics d’animació visual.
 • Currículum online: Utilitza eines web que encara no estant creades per a aquesta fi, poden ser utilitzades.
 • Portafoli professional: conté la mateixa informació que el currículum vitae, però ampliada amb imatges, vídeos, o textos que demostren el que el teu currículum diu. Permet visualitzar l’evolució de la teua carrera professional. Aquest portafoli pot realitzar-se en paper, CD, vídeo o blog.

Currículum Web

Inclou tant la possibilitat d’utilitzar un servidor extern per a penjar el teu currículum i promocionar-ho o bé crear una web personal o un blog amb les dades relatives a un currículum.

Especialment important en professions on la creativitat, el disseny i l’impacte visual estan en joc, la forma en què presentes la teua informació personal i professional a un selector d’ocupació pot ser la clau que necessites per a aconseguir l’ocupació.

Aquest model de C.V té un format més interactiu i permet, per exemple: mostrar treballs que hages realitzat, incorporar cartes de recomanació, fotografies o materials que il·lustren o amplien les teues dades a través de vincles o enllaços. Açò permet que la persona que ho rep puga accedir fàcilment a aquesta informació i tenir una idea més completa sobre els teus coneixements i trajectòria professional.

Enllaços d’interès

 • Plantilles de currículum vitae en psd per a dissenyador Trobaràs models de currículums creatius, basats en el disseny nou i innovador. Necessites coneixements en disseny. Tutorgrafico.com.
 • Exemples de currículum que combinen tradicionalitat amb innovació i uns altres més originals.
 • Recursos per a la creació de currículums web i online:
  • Express-cv Assetge web gratuït que en tres passos et guia per a la confecció d’un currículum aportant-li també un disseny. Utilitza com a base el currículum Europass.
  • Easy-cv Eina gratuïta que ofereix allotjament per al teu currículum, pots descarregar-ho en Word i Pdf, imprimir-ho, crear diversos perfils, connectar-ho amb les xarxes socials i t’ofereix un disseny i un URL per a poder promocionar-ho.
  • DoYouBuzz és un servei d’internet simple i gratuït que et permet crear el teu curriculum digital, mitjançant plantilles perquè la teua tries l’aspecte final, i sincronitzar-ho amb el perfil de les xarxes socials.
  • Visualcv Eina que crea un currículum amb format de pàgina web. Permet afegir arxius multimèdia i crear diferents perfils. També pot connectar-te amb les xarxes socials.
  • Pinterest Tauler en línia que organitza i comparteix informació de manera visual. Exemple de currículum en pinterest
  • Prezi Programari gratuït de presentacions dinàmiques penjades en xarxa. Exemple de currículum en prezi
  • Slideshare Comunitat per a compartir presentacions online. Exemple de currículum en slideshare
  • Facebook Xarxa social d’intercanvi d’informació. Exemple de currículum en facebook