Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Treballar a l’empresa privada

Abans d’iniciar la cerca d’una ocupació has de tenir clars els teus objectius professionals (tipus de treball, horari, àmbit de treball, salari mínim que demanes,…), les teues fortaleses i debilitats enfront del mercat laboral, i haver dissenyat una estratègia de cerca. Segurament ja ho tens tot clar i definit, però si no fóra el cas acudeix a l’apartat Abans de començar la cerca …

És important també que sigues organitzat o organitzada. Una bona eina per a açò és disposar d’una agenda de cerca d’ocupació en la qual pots anotar les accions que dugues a terme i els resultats que obtingues.

Agenda de cerca d’ocupació i i-agenda

L’agenda d’ocupació et va a servir per a planificar i organitzar la teua cerca de treball: activitats a curt i llarg termini (redacció de currículum, entrevistes de treball, formació, creació de xarxes…), contactes, seguiment de resultats, etc.

Pots crear el teu propi model d’agenda, utilitzar una agenda de format comú o adaptar algun dels models d’agenda de cerca d’ocupació disponibles, com a model d’agenda elaborada pel Govern de La Rioja.

A més del format tradicional d’agenda, pots aprofitar les eines que t’ofereixen les noves tecnologies d’informació, i crear-te una agenda virtual, amb múltiples prestacions i accessible des de qualsevol punt amb connexió a internet.

En la web del Servei Públic de Empelo Estatal (SEPE) pots crear i gestionar la teua agenda on-line.

Una altra possibilitat és utilitzar el teu servei de correu electrònic habitual com Microsoft Outlook, Yahoo o Hotmail com a agenda. Aquests serveis, a més de la gestió del correu solen incloure eines d’agenda o calendari, que permeten gestionar els teus contactes i esdeveniments.

També Google, a través de la seua eina Calendar et permet crear i compartir els teus calendaris, elaborar i generar llistes de tasques, visualitzar-les en format diari, setmanal o mensual, i gestionar la informació seguint diversos criteris. Per a accedir a aquest servei has de disposar d’un compte en Gmail.

Pots consultar aquest tutorial o accedir al servei d’ajuda de Google, si vols conèixer millor com utilitzar Google Calendar.

En els següents apartats vas a trobar la informació mes rellevants per a planificar i engegar el procés de cerca activa d’ocupació. Aquests són:

  • Eines per a la recerca Inclou informació sobre la carta de presentació, el currículum vitae, el blog professional, etc.
  • Canals per a la recerca d’ocupació Ací trobaràs informació sobre els intermediaris en el mercat laboral i servei d’orientació, entre altres recursos.
  • Consulta l’apartat de Autocandidatura per a oferir-te directament a l’empresa.
  • Si és tan freqüent trobar una ocupació a través dels Contactes o networking per què no planificar la recerca a través d’ells.
  • Xarxes socials professionals Facebook, Twitter, Linkedin i altres xarxes socials virtuals aplicades a la cerca d’ocupació.
  • I si aconsegueixes ser un possible candidat o una possible candidata, tingues en compte que el Processos de Selecció
  • Teletreball Treballaries a distància? Coneix els avantatges i els llocs de treball mes comuns i susceptibles del teletreball.