Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Forces armades

Les forces armades, d’acord amb el article 8.1. de la Constitució espanyola tenen atribuïda la missió de garantir la sobirania i independència d’Espanya i defensar la seua integritat territorial i l’ordenament constitucional. Depenen del Ministeri de Defensa.

Les forces armades espanyoles estan compostes pels diferents exèrcits: terra, armada, aire, guàrdia real i la Unitat Militar d’Emergència. Depenent del teu interès hauràs de complir uns o altres requisits i les proves de selecció seran diferents. Es divideixen en les escales de tropa, suboficials, oficials i superiors d’oficials i trobes diferents nivells i cossos tant segons el nivell formatiu com l’especialitat (cos). Però anem a anar punt per punt:

Exèrcit de terra

Els requisits d’accés varien segons l’especialitat. Els mes representatius són:

 • Edat màxima: entre 21 i 30 anys, depenent de l’escala i el cos al que optes.
 • Titulació: actualment s’estan oferint places amb formació mínima de Batxillerat. Hi ha places per a titulacions universitàries també.

Pots obtenir més informació en els diferents àrees de reclutament que el Ministeri té habilitats.

Armada espanyola

A l’Armada espanyola podràs accedir gràcies als teus estudis, unes proves físiques i psicològiques que hauràs de superar. En el següent enllaç trobaràs tota la informació.
És important que sol·licites cita prèvia per a de que t’informen sobre les places, convocatòries, proves, dates de realització, etc. Pots demanar cita:

 • A la Delegació de Defensa de la teua província.
 • Al Tlf.: 902 432 100.
 • A les Ambaixades i Consulats espanyols de l’estranger.
 • Pàgina WEB del Ministeri de Defensa

Exèrcit de l’aire

Per accedir a l’exèrcit de l’aire has de contar amb uns requisits mínims, bàsics per a qualsevol lloc de treball de qualsevol Administració Pública. El procés de selecció pot ser per Concurs, Oposició o Concurs-Oposició.
En la fase de concurs es valorarà la teua formació: COU/Batxiller, nota PAU, estudis universitaris superats, idiomes i temps de permanència a les Forces Armades, si escau.
I en la fase d’oposició realitzaràs proves teòrico-pràctiques sobre les matèries que determinen les normes per a cada procés selectiu.

 • Per als Cossos d’Enginyers i Intendència aquestes proves estan relacionades amb els estudis requerits per a ingressar.
 • Prova psicològica.
 • Reconeixement Mèdic.
 • Proves físiques.
 • Llengua anglesa

Més informació sobre l’Ingrés, l’organització i les tasques de l’exèrcit de l’aire en el present enllaç.

Guàrdia Reial

Si t’interessa ingressar en la Guàrdia Reial, només has de  presentar-te en el Centre de Reclutament o Selecció de la teua província o cridar al telèfon gratuït 902432100 i reservar dia per a passar les proves d’ingrés. El procediment d’ingrés és el mateix que el de qualsevol altra unitat de les Forces Armades, amb les mateixes proves i requisits. L’única particularitat de la Guàrdia Reial és l’obligatorietat d’amidar almenys 165cm si ets baró i 160 cm si ets dona.

Les proves, que es realitzen als Centres de selecció, són mèdiques (reconeixement mèdic), físiques i psicològiques. Les proves d’avaluació psicològica es realitzen mitjançant un test informatitzat per a determinar quina especialitat s’adapta millor a la de la persona sol·licitant. Es valoraran les capacitats numèriques, espacials, verbals, mecàniques, memorístiques i de raonament.

El nivell d’estudis exigit per a l’ingrés com a tropa en les especialitats de la Guàrdia Reial és Graduat en ESO. Segons la teua puntuació i les obtingudes per la resta d’opositors, podràs accedir a les places de la Guàrdia Reial seguint l’ordre de preferència de la teua papereta de sol·licitud. Si aconsegueixes plaça en la Guàrdia Reial, durant els dos primers mesos rebràs la Fase de formació general. Completaràs la teua formació posteriorment amb la Fase de formació específica durant un mes.

Unitat militar d’emergència (UME)

La seua  missió principal és intervenir en qualsevol lloc del territori estatal per a contribuir a la seguretat i benestar de la ciutadania, junt amb la resta de les institucions de l’Estat i les Administracions públiques, en els supòsits de  risc greu, catàstrofe, calamitat o altres.
Per assolir l’objectiu de cobertura de personal a l’UME, es convoquen places destinades a personal militar, persona reservista voluntària i, a més, es convoquen cicles de selecció contínua.

Enllaços d’interès