Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Treballar a l’administració pública

T’has plantejat alguna vegada treballar en algun organisme públic? Has pensat presentar-te a oposicions? T’agradaria ser personal funcionari però no ho tens clar? Si t’han sorgit aquestes o altres dubtes o simplement tens interès a conèixer algun aspecte relacionat amb l’ocupació pública, ací tens les respostes.

Com Administració Pública s’entén:

  • Administració de l’Estat (Administració Central, Ministeris…)
  • Administració Autonòmica (Generalitat…)
  • Administració Local (Diputacions i Ajuntaments)
  • Administració Institucional (Correus, Renfe)
  • Organismes de la Unió Europea

Les Administracions Públiques contracten el seu personal d’acord amb la seua Oferta d’Ocupació Pública, a través d’una convocatòria pública i un sistema de selecció.

Prestació de servei

Existeix altra forma de treballar en l’administració pública: a través de l’empresa privada que presta serveis a la mateixa. L’Administració pot convocar concursos públics per a la prestació d’un determinat servei, als quals es presenten empreses privades. L’empresa privada seleccionada contractarà al personal necessari per a que realitzen el treball en les dependències municipals. En cap cas es considerarà personal de l’administració i es basaran en el conveni col·lectiu al que pertany l’empresa que els té contractats.

Tipus de personal, grups i titulacions

Quins processos de selecció existeixen?

On trobar informació?