Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Prova d’Accès a Cicle Formatiu de Grau Mitjà

Estructura

Per a fer la prova has de tenir 17 anys o complir-los abans del 31 de desembre de l’any en què la realitzes.

La prova d’accés consta de dues parts:

Els centres han de reservar un 20% de les places per l’alumnat que accedisca des d’aquesta prova.

Preparar la prova

El nivell acadèmic d’aquestes proves és equiparable a 4º d’ESO i pots preparar-les per lliure, utilitzant els materials i llibres de text d’aqueix curs.

També pots preparar la prova assistint a classe en algun dels centres públics i privats autoritzats per a realitzar cursos preparatoris. Si assisteixes a un d’aquests cursos, la nota la veuràs incrementada. Troba el teu centre més proper en aquest enllaç a centres que ofereixen cursos preparatoris d’accés a cicles formatius.

Titulació

Superar aquesta prova et capacita per a accedir a un cicle formatiu de grau mitjà, però no obtens el graduat en ESO.

Si no superes la totalitat de la prova, la nota de les parts superades la mantindràs per a les convocatòries següents.

Exempcions

Si has superat els mòduls obligatoris d’un PQPI automàticament se t’atorga un 5. Si superes solament alguna de les parts del PQPI, quedaràs exempt de la part corresponent en la prova d’accés.

 

Calendari proves d’accés

Hi ha dues convocatòries anuals: una ordinària al juny i una altra extraordinària al setembre. Per a realitzar la prova d’accés has d’inscriure’t, generalment en el mes d’abril.

Pots informar-te sobre continguts, calendari de les proves, procediment d’inscripció, etc., en el centre de la Xarxa Joves.net més pròxim al teu domicili.

Enllaços d’interès
  • Exemples exàmens. Recopilatori dels exàmens que han compost les proves d’accés des de l’any 2010 al 2014. Conselleria d’Educació Cultura i Esport.
  • Orientacions prova d’accés a grau mitjà Apartat web amb informació recopilada sobre la prova d’accés a cicle formatiu de grau mitjà. Conselleria d’Educació Cultura i Esport.
  • Centres Cercador de centres que imparteixen cursos preparatoris per a la prova d’accés. Conselleria d’Educació Cultura i Esport.