Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Formació d’algunes professions

Alguns sectors professionals, com l’educació en el temps lliure o els primers auxilis requereixen disposar de titulacions específiques per a poder treballar en ells.

Aquesta formació la imparteixen entitats especialitzades en cada sector d’activitat pel que l’oferta és molt àmplia. Ací hem seleccionat algunes de les més demandades, però et suggerim que t’informes en el centre de la Xarxa Joves.net més proper al teu domicili sobre altres oportunitats de formació especialitzada.

Formació en Temps Lliure

La formació en animació juvenil està regulada per Generalitat Jove, IVAJ. En aquesta formació s’inclouen els cursos de Monitor/a de Temps Lliure infantil i juvenil, els de animador/a juvenil, el de formador/a de animadors i cursos de formació permanent orientats a l’especialització i reciclatge dels i les professionals de l’animació juvenil.

Pots informar-te sobre l’oferta de cursos, les escoles acreditades per a la seua impartició o altres requisits relacionats amb aquesta formació a Generalitat Jove, IVAJ o en el centre de la Xarxa Joves.net més proper al teu domicili.

Formació en Primers Auxilis

La formació en Primers Auxilis o Socorrisme Aquàtic s’imparteix des d’entitats especialitzades com a Creu Roja. Encara que pots realitzar aquests cursos de manera presencial, part de la seua oferta formativa està també disponible en format semipresencial o a distància.

Consulta amb Creu Roja sobre els itineraris formatius i titulacions necessàries per a l’acompliment de llocs de treball específics o l’obtenció de certificats de professionalitat.

Pots informar-te sobre altres entitats que també imparteixen formació en aquest àmbit en el centre de la Xarxa Joves.net més proper al teu domicili.

Professionals del sector aeri

S’inclouen les professions de Pilots, Tripulants de cabina de passatgers, Mecànics de bord, Tècnics de manteniment d’aeronaus, Controladors aeris i Medicina aeronàutica. Consulta aquest enllaç si vols saber mes sobre els requisits d’aquestes professions aèries.

Els cursos són impartits per centres d’ensenyament privats acreditats per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria .

Per a treballar en aquest sector, a més de realitzar els cursos d’especialització corresponents, has de disposar almenys d’un nivell de formació de batxillerat.

Activitats esportives

A més de la Formació Professional en activitats físiques i esportives, existeixen cursos especialitzats que et poden capacitar per a treballar en centres esportius.

Pots informar-te sobre l’oferta formativa i requisits professionals en les Federacions Esportives de cada especialitat.

Consulta en el centre de la Xarxa Joves.net sobre les entitats més pròximes al teu domicili que imparteixen aquests cursos.

Manipulador d’aliments

Un/una de professional de la manipulació d’aliments és tota aquella persona que per la seua activitat laboral té contacte directe amb els aliments durant la seua preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei.

L’antic carnet de manipulador d’aliments s’ha convertit en un certificat que s’expedeix després de rebre la formació adequada. La formació la pots fer tant online com a presencial. La poden impartir tant les pròpies empreses on es desenvolupa l’activitat de manipulació d’aliments o altres centres o entitats homologades per a tal fi.

Consulta en el centre de la Xarxa Joves.net sobre les entitats més pròximes al teu domicili que imparteixen aquests cursos.

Carnets professionals

Per a l’acompliment de determinades professions relacionades amb l’àmbit de la indústria i la construcció, es requereix de l’acreditació d’uns coneixements tècnics. Parlem dels diferents carnets d’instal·ladors i operadors de grua. Si vols obtenir mes informació sobre aquest tema consulta el següent enllace Carné d’instaladors. En ell trobaràs models d’exàmens, centres de formació, entre altres dades.

Si vols conèixer altres carnets professionals accedeix al present enllaç.

Enllaços d’interès
  • Píndoles ocupacionals. Ací trobaràs informació completa sobre una gran varietat de professions o perfils professionals, on s’inclou tant la formació necessària per a l’accés, les principals tasques que s’exerceixen en l’acompliment d’aquesta professió, els possibles llocs de treball, el mercat laboral d’aquesta professió, entre una altra molta. Educastur Conselleria d’Educació, Cultura i Esport del Govern del Principat d’Astúries