Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Ensenyaments esportius

Els ensenyaments esportius són estudis que tenen com a finalitat preparar-te per a desenvolupar una professió en relació amb una especialitat esportiva. Aquests ensenyaments s’estructuren en dos graus:

  • Mitjà, que al seu torn es divideix en Cicle de grau inicial (Nivell I) i Cicle de grau final (nivell II).
  • Superior (nivell III).

Accés

Per a accedir als ensenyaments esportius és necessari, a més de complir amb els requisits establits per a cada nivell, realitzar una prova d’accés específica per a cada especialitat esportiva que avalua les capacitats físiques i tècniques de la persona aspirant.

Titulació

Si superes el Cicle de grau inicial (Nivell I) obtindràs un certificat de cicle inicial.

Si superes un cicle de grau mitjà (nivell I i Nivell II) obtens el títol de Tècnic Esportiu en l’especialitat que corresponga.

Com a Tècnic o Tècnica esportiu, pots accedir als estudis de Tècnic/a Esportiu superior, o al batxillerat en qualsevol de les seues modalitats.

Si superes un cicle de grau superior obtens el títol de Tècnic Superior Esportiu en l’especialitat que corresponga.

Amb el Títol de Tècnic o Tècnica superior accedeixes als estudis universitaris, amb la convalidació de 27 crédits ECTS universitaris. En aquest cas consulta l’apartat específic d’Universitat

També pots sol·licitar l’homologació de la teua formació esportiva amb els ensenyaments esportius si acredites la teua formació com a entrenador o entrenadora esportiva o has realitzat estudis oficials en aquest àmbit.

Oferta formativa

Existeixen les titulacions de Tècnic/a Esportiu en Activitats Subaqüàtiques (sol Grau Mitjà), Atletisme, Bàsquet, Handbol, Esports de Muntanya i Escalada, Esports d’Hivern, Esgrima, Espeleologia (sol Grau Mitjà), Hípica, Judo i Defensa Personal, Salvament i Socorrisme, i Vés-la.

No obstant açò, actualment a la Comunitat Valenciana solament estan implantades les següents especialitats:

Si vols formar-te en una altra modalitat diferent a les quals s’ofereixen a la Comunitat Valenciana, consulta l’oferta formativa que arreplega el Consell Superior d’Esports.

La formació de tècnics/as esportius està, en aquests moments, en un procés de canvi. Per tant, no totes les modalitats esportives han iniciat el procés pel qual es configuren com a Titulació acadèmica, quedant, de moment, en el que es denomina Període Transitori.

  • Formació esportiva Web –guia sobre ensenyaments esportius oficials a la Comunitat Valenciana. Consellería d’Educació, Cultura i Esport.
  • Centres que imparteixen ensenyaments esportius a la Comunitat Valenciana. Consellería d’Educació, Cultura i Esport.
  • Ensenyaments esportius Informació general. Consellería d’Educació, Cultura i Esport.
  • Ensenyaments esportius Ministeri d’Educació, Cultura i Esport
  • Consell Superior d’Esports Ministeri d’Educació, Cultura i Esport