Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Llocs d’acció voluntària

Abans de contactar amb una entitat de voluntariat és convenient tenir una idea sobre quin tipus d’activitat t’agradaria fer o en quina classe d’organització t’interessaria participar. També decidir per quant temps o amb quina quantitat d’hores pots comprometre’t.

 

És important tenir en compte, abans de començar la teua faena voluntària, seguir estos cinc passos que proposa la Federació Catalana de Voluntariat Social:

1. – Reflexiona – Pensa per què vols fer voluntariat. Hi ha tants motius com persones. Parar-te a pensar per què vols ser voluntari o voluntària t’ajudarà a decidir millor en quina entitat implicar i decidir quines tasques vols fer.

2. – Consulta – Explicar les nostres inquietuds ens ajuda a definir els passos que hem de seguir per ser voluntaris / voluntàries.

3. – Informa’t – Consulta les entitats en què pots fer una acció voluntària. En aquesta web s’inclouen diversos cercadors en els quals pots localitzar diverses iniciatives.

4. – Busca – Busca entitats que treballen aspectes en què t´agrade implicar-te. Posa’t en contacte amb ells i explica’ls el teu cas, segur que us poseu d’acord pel que fa als dies, hores de dedicació i tasques a realitzar. El voluntariat requereix un compromís, i l’única forma d’aconseguir-lo és fixar-te objectius realistes i implicar-te amb activitats que et motiven.

5. – Forma’t – En la pròpia entitat t’oferiran cursos de formació en la tasca a exercir. També entitats mediadors, com la Plataforma de Voluntariat o Fundarm, imparteixen sessions formatives per a noves persones voluntàries.

 

Després que hages pensat en açò, pots iniciar la teua activitat voluntària:

  • Contactant directament amb l’entitat que fa l’activitat en la qual desitges col·laborar.
  • Accedint a un servei de mediació on t’informaran de les demandes de voluntariat existents i et facilitaran una formació inicial.
  • Localitzant oportunitats d’acció voluntària a través de buscadors especialitzats.