Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Vols ser voluntari/voluntaria?

Els motius pels quals decideixes implicar-te en el voluntariat poden ser molt variats. Per a algunes persones, l’activitat voluntària suposa una alternativa per a millorar les seues oportunitats laborals. A unes altres, els permet relacionar-se i fer amics. Unes altres, troben en l’activitat voluntària una oportunitat única de participar en la seua comunitat i contribuir, amb la seua activitat, a millorar les condicions de vida d’altres persones.

 

El tipus d’activitat que realitzes, les seues condicions i durada, el grau de compromís que requerisca, el procés d’incorporació i formació rebuda, o les oportunitats de participació en l’entitat de voluntariat en la qual t’integres, influiran en la teua acció voluntària.

 

Per aquest motiu, és important que abans d’implicar-te en el voluntariat, t’informes sobre les condicions de la tasca a ocupar i les característiques de l’entitat en la qual entres a formar part.

 

La legislació en matèria de voluntariat no estableix una edat mínima per ser voluntari / voluntària, però la majoria de les organitzacions de voluntariat ofereixen llocs d’acció voluntària per a majors d’edat.

 

No obstant això, algunes entitats tenen projectes en què participen menors d’edat, per la qual cosa, a partir dels 14 anys pots consultar amb l’entitat de voluntariat que t’interesse, si pots col · laborar, presentant sempre un permís o autorització del teu pare / mare / tutor.

 

Pots resoldre els teus dubtes a través d’un servei d’informació o directament mitjançant una entrevista amb la persona responsable de voluntariat en la pròpia entitat.

Llocs d’acció voluntària

Per on començar?