Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Modalitats de formació

A l’hora d’iniciar un curs de formació has de tenir en compte tant el contingut de la formació com la manera en què vas a rebre la mateixa. Aquesta última elecció dependrà de la teua situació personal i professional, així com de potser també les teues preferències personals. Et definim alguns tipus de formació més comunes:

Presencial

La formació presencial és la formació que s’imparteix físicament en un local (acadèmia de formació), i en la qual alumnat i professorat interrelacionen directament.

Semipresencial

Es tracta de la formació que combina la formació presencial i a distància o teleformació.

Distància

La formació a distància és la formació que s’imparteix a distància per qualsevol mitjà telemàtic o combinació de mitjans (telèfon, Internet, correu postal) i en la qual alumnat i professorat no interrelacionen directament. Dirigida a qui no pot desplaçar-se a les aules, o treballa en horari de classes, o segueix el seu propi ritme d’aprenentatge, entre molts altres casos.

Teleformación o E-learning

Este tipus de formació oferix l’avantatge de realitzar accions formatives a través d’Internet sense limitacions d’horaris ni lloc d’impartició i amb el suport continu de professionals que tutoritzen el procés. La plataforma que sustenta al portal de Teleformació no exigix cap instal·lació ni manteniment de programari específic: n’hi ha prou que la persona  usuària dispose d’un ordinador connectat a Internet que tinga instal·lat un navegador.

En la Teleformació no hi ha distàncies: els tutors, les tutores i les persones usuàries estan interactuant amb el portal mitjançant una connexió a Internet. L’acció formativa pot realitzar-se en qualsevol localització o punt geogràfic i en directe o en diferit, prèvia descàrrega on-line del contingut formatiu. Una altra manera d’anomanar-la és formació on-line.