Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Videocurrículum

El videocurrículum és una altra alternativa per a personalitzar i digitalitzar el teu CV. Es tracta d’una breu presentació audiovisual, d’aproximadament dos o tres minuts, en la qual la pròpia persona presenta el seu perfil professional i els seus principals arguments perquè la contracten.

Complementa al currículum escrit (NO HO SUBSTITUEIX). Actualment és una eina en auge, però no gaire explotada. De manera que per a aquells candidats que sí la utilitzen es diferencien de la resta pel seu nivell d’actualització, per ser nou i a més per la curiositat que suscita veure un videocurrículum. Aprofita-ho.

Aquesta alternativa de currículum és d’utilitat para:

  • Posar de manifest les teues capacitats comunicatives i de síntesis
  • Mostrar el domini d’idiomes, gravant part del seu contingut en l’idioma o idiomes que es dominen.
  • Visualitzar els treballs realitzats o demostrar una habilitat. Açò pot resultar especialment interessant per exemple, per a professions creatives o artístiques.
  • Permetre que l’empresa tinga una primera imatge teua i decidisca si t’entrevista o no.
  • Aportar molta més informació, millorant el procés de comunicació (com la veu, la imatge, els gestos) i de selecció.

Pots elaborar el teu videocurrículum de forma casolana, per al que necessitaràs disposar d’una càmera, ordinador personal i algun programa d’edició de vídeos o preparar-ho amb l’assessorament d’alguna empresa especialitzada, encara que aquest tipus de serveis no són gratuïts.

També pots participar en algun dels tallers formatius que es realitzen en els Centres de la Xarxa Joves. net orientados a familiaritzar-te amb l’ús de les noves tecnologies de la informació i comunicació. .

I si vull fer-ho des de la meua casa amb càmera web? Consulta el següent document per a tenir en compte les següents recomanacions.

Enllaços d’interès
  • Crea el teu videocurrículum Slideshare sobre els avantatges i desavantatges de fer un videocurrículum, a més de recomanacions de com fer-ho.
  • Com fer un vídeo interactiu en Youtube Inclòs en el blog Aprèn i Crea amb Laura
  • Video currículum Web d’informació i assessorament de com fer un currículum.
  • Videocurrículum digital Empresa que assessora online sobre l’enregistrament del videocurrículum, a més de prestar el servei d’enregistrament presencial, entre altres serveis dirigits a la promoció de l’ocupació 2.0
  • Tumeves Plataforma digital que permet penjar videocurrículums per a facilitar el contacte entre candidats i ocupadors. Recolzat per diverses universitats espanyoles.