Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Marca personal i posicionament

La marca personal segons Andrés Pérez consisteix en:

“identificar i comunicar les característiques que ens fan sobreeixir, ser rellevants, diferents i visibles en un entorn homogeni, competitiu i canviant satisfent les necessitats d’uns altres”.

Andrés Pérez Ortega és expert en estratègia i Branding personal i responsable d’introduir el concepte de marca personal juntament amb posicionament professional a Espanya.

Si defineixes la teua marca personal aconseguiràs:

 • Ser Recordat/da.
 • Ser Tingut/da en Compte.
 • Ser l’Opció Preferent.
 • Ser Triat/da.

Durant anys, s’ha aplicat el concepte de marca a productes i serveis. Però I si ho aplicàrem a les persones i a les organitzacions?

Posicionament

El posicionament, en el màrqueting, fa referència a la idea que el públic té sobre les qualitats, beneficis o defectes d’un producte o servei. Si apliquem aquest concepte en el procés de cerca d’ocupació, trobem clarament la importància que suposa tenir un bon posicionament en els possibles clients que pugues tenir (els ocupadors), sobre la teua professionalitat (servei que ofereixes).

El màrqueting personal i el posicionament estan interrelacionats ja que tenen per objecte convertir a la persona en un professional de referència en el mercat laboral.

Com definir la teua marca personal i establir el teu posicionament?

 1. Defineix com és el teu objectiu. Pots pretendre trobar una oportunitat laboral, posicionar-te com a persona experta o donar valor al teu projecte professional.
 2. Tenir disciplina i constància en la cerca.
 3. Organitzar les diferents eines, recursos i serveis que estan a la teua disposició que poden servir-te a establir la teua marcar personal i posicionar-te. Per exemple:
 4. Comparteix el teu dia a dia del teu acompliment professional
 5. Estableix la teua marca:
  • Signa tots els treballs
  • Estableix alertes amb la teua marca
  • Mostra la teua especialitat a través de la xarxes socials
  • Participa, aporta valor i recorda que el que faces ha de representar-te.

Enllaços d’interès