Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

En què t’agradaria treballar?

T’ajudarem a marcar-te un objectiu professional.

L’objectiu professional és identificar, delimitar i definir què és el que t’agradaria estar fent en la teua vida laboral, quina professió t’agradaria exercir o quina àrea professional t’agradaria desenvolupar. A més, definir l’objectiu professional comporta preveure les tasques que exerciràs, el nivell de responsabilitat que tindràs i, sobretot, quins són els passos que has de donar per a arribar a complir amb la teua meta professional.

Tindre un objectiu professional clar t’ajudarà a concentrar recursos i esforços en una mateixa adreça, amb el que estalviaràs temps i energies.

Si et sorgeixen dubtes sobre quina professió triar o sobre quina formació és necessària per a poder exercir una professió, et facilitem alguns portals que et poden ajudar rofessió triar o sobre quina formació és necessària per a poder exercir una professió, et facilitem alguns portals que et poden ajudar. 

Eines per a definir el teu objectiu professional

  • GR Eina online per a ajudar-te a decidir pel món dels estudis i professions. De Educaweb
  • Itepasas Eina online d’orientació acadèmica i professional. Accedix al test d’autoanàlisi o autoavaluació. Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, del Principat d’Astúries, Educastur.
  • Orientació Trobaràs eines d’autoconeixement, els itineraris formatius. L’oferta formativa és la referida al sistema educatiu català. De la Generalitat de Catalunya.
  • Tria professió sense restriccions de gènere Té índexs de professions segons la temàtica i segons ordre alfabètic on es descriuen i es detallen les aptituds necessàries per a exercir estes professions. A més, tens la possibilitat de fer un test d’autoconeixement. De l’Institut de la Dona de la Regió de Múrcia.
  • I ara què És un portal que t’ofereix informació sobre carreres, universitats, professions. Oferix entrevistes amb estudiants recentment llicenciats o treballadors en actiu que expliquen la seua experiència i poden resoldre dubtes sobre la seua professió.
  • El Orienta És un programari que a manera de videojoc guia sobre les diferents alternatives d’estudi. Oferix informació sobre els diferents nivells i itineraris, professions, a més de qüestionaris per a ajudar-te a decidir. En finalitzar les pantalles, et fa un resum amb les conclusions que resumixen els teus gustos, interessos i els passos que has de donar per a aconseguir el teu objectiu professional. És molt visual i atractiu. La part negativa és que per a accedir-hi has de comprar-lo, encara que no és molt car. Igual entre diversos amics i amigues podeu fer-vos amb ell.

Et suggerim, a més, que demanes cita al teu centre de la Xarxa Joves.net més proper per a rebre un assessorament personalitzat que t’ajude a traçar el teu propi itinerari de formació.