Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Treballar a Europa

Treballar, estudiar, viatjar, viure noves experiències… Són moltes les raons que et poden portar a plantejar-te eixir a l’estranger a passar una temporada. Treballar en l’estranger és una experiència laboral diferent, a la qual després poder traure partit. Les empreses valoren cada vegada més tant la importància de saber un idioma, com l’autonomia adquirida en haver eixit a l’estranger i viure un temps fora de la teua localitat.

En qualsevol cas, ací t’oferim una sèrie d’informació que et serà útil per a planificar la teua cerca d’ocupació abans, durant i després del viatge.

Europass

Europass ho componen 5 documents que t’ajudaran a presentar les teues capacitats i qualificacions de manera senzilla i fàcilment comprensible en tota Europa. Els seus objectius són:

 • Ajudar als ciutadans a presentar les seues capacitats i qualificacions de manera eficaç per a trobar treball o formació.
 • Ajudar als ocupadors a entendre les capacitats i qualificacions dels treballadors.
 • Ajudar a les autoritats educatives i de formació a definir i comunicar el contingut dels programes d’estudi.

Els documents són els següents:

 • 2 documents de lliure accés que pots elaborar tu mateix:
 • 3 documents que expedeixen les autoritats d’educació i formació:
  • Mobilitat Europass Un document que registra els coneixements i capacitats adquirides durant una estada en altres països europeus.
  • Suplement al Títol / Certificat Un document adjunt a un títol tècnic o certificat de professionalitat, en el qual es descriuen els coneixements i les capacitats del titular.
  • Suplement al Títol Superior Un document adjunt a un títol oficial d’ensenyament superior universitari o de formació professional en el qual es descriuen els coneixements i les capacitats del titular.

El sistema Europass es recolza en una xarxa de Centres Nacionals Europass.

En cada país de la Unió Europea i de l’Espai Econòmic Europeu, un Centre Nacional Europass coordina totes les activitats referents als documents Europass. El CNE és el primer interlocutor per a tota persona o organització interessada a utilitzar Europass o a recaptar més informació sobre aquest.

En aquest enllaç pots trobar Centre Europass d’Espanya.

Xarxa Eures

La Unió Europea va crear la Xarxa de Serveis Europeus d’Ocupació (EURES), amb la finalitat d’afavorir la mobilitat de treballadors i treballadores dins de l’Espai Econòmic Europeu (EEE). La seua funció és facilitar informació i assessorament sobre ofertes i demandes d’ocupació, situació i evolució del mercat de treball i sobre condicions de vida i treball de cada país.

Si t’interessa cercar ofertes d’ocupació, la Xarxa Eures et serà una eina molt útil. Podràs localitzar ofertes per Professió, data, regió o país, segueix el següent cercador d’ofertes de Xarxa Eures

Altres serveis d’ocupació

Enllaços d’interès
I també

Idees pràctiques: moure’t per Europa Ací trobaràs mes informació d’interès per a viatjar i viure a Europa.

Estudiar a Europa