Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Primer contacte amb el món laboral

Beques professionals

Un becari o becària és aquella persona que sent estudianta, és contractada generalment per una entitat amb la finalitat, en general, de brindar-li una ajuda econòmica per a contribuir al cost dels seus estudis a canvi d’una prestació de tasques. L’objectiu és que els estudiants puguen formar-se i aplicar els seus coneixements tècnics, ocupant funcions concretes en un context laboral real.

Pots accedir a informació sobre convocatòries de beques, entitats que gestionen beques professionals o oportunitats en altres països en qualsevol dels centres de la Xarxa Joves.net

A l’apartat de Estudiar a Europa, tens informació sobre beques professionals en diferents països. També, pots cercar convocatòries de beques professionals a través del portal Universia.

Pràctiques laborals

El teu primer contacte amb el món laboral pot ser a través de la realització de pràctiques en empreses, en les quals pots aplicar els teus coneixements en l’àmbit productiu real. Són molt útils ja que et serviran per a iniciar-te en el món laboral i demostrar la teua competència professional, establir contactes, adquirir experiència professional i maduresa per a futurs llocs de treball i, alhora, millorar les teues possibilitats d’inserció laboral després de finalitzar les pràctiques.

Tipus de pràctiques:

Totes les universitats de la Comunitat Valenciana disposen de programes i serveis per a posar en contacte a empreses i estudiants que han finalitzat els seus estudis o es troben en els últims cursos:

També, els cursos de formació per a l’ocupació inclouen la possibilitat de realitzar pràctiques a l’àmbit de l’empresa. Per a informar-te sobre el funcionament d’aquestes pràctiques no laborals, pots consultar la web del SERVEF.

O dirigir-te a algunes de les seues oficines d’ocupació.

A les Agències de Desenvolupament Local del teu municipi o als Centres de la Xarxa Joves.net, pots obtenir més informació sobre oportunitats de pràctiques laborals en diferents àmbits professionals i geogràfics.

Voluntariat

El voluntariat consisteix en una activitat no remunerada desenvolupada a favor de tercers. La persona voluntària forma part d’una organització, a través de la qual porta a terme la seua activitat.

Portar a terme activitats de voluntariat pot ajudar-te tant en el teu desenvolupament personal com en la teua carrera professional, facilitant l’adquisició d’experiència i habilitats valorades en l’acompliment laboral.

A l’apartat de Voluntariat, pots accedir a tota la informació sobre sectors d’acció voluntària, normativa, formació o trobar el lloc de voluntariat, tant a Espanya com a l’estranger, que millor s’adapta als teus interessos i inquietuds.

Als centres de la Xarxa Joves.net et poden oferir informació i orientació sobre les oportunitats de voluntariat en el teu àmbit més pròxim.

Enllaços d’interés
I també

Estudiar a Europa

Voluntariat