Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Subvencions i ajudes

A l’hora d’engegar una empresa pots comptar amb alguns avantatges econòmics que poden ajudar-te a sufragar despeses, sobretot al principi, quan la inversió és major. Aquests avantatges econòmics poden tenir forma de subvencions a fons perdut, en contraprestació, premis i concursos o de finançament mes d’acord amb les teues necessitats. Anem a detallar una mica mes.

Subvencions i ajudes

Segur que has sentit parlar d’ajudes i subvencions per a muntar una empresa. Ara bé, és important recordar que no has de plantejar un projecte empresarial en funció de les diferents ajudes i subvencions que pugues aconseguir.

Pots trobar diferents tipus d’ajudes tant per a l’engegada com per a la gestió de la teua empresa. No obstant açò, poden variar pel que és important que t’informes en l’Agència de Desenvolupament local (ADL), serveis d’orientació a persones emprenedores, o en qualsevol centre de la Xarxa joves.net.

A continuació es relacionen algunes de les subvencions i ajudes que habitualment es convoquen:

Capitalització de la prestació.

Foment de l’ocupació dirigida a emprenedors.

Foment de l’ocupació estable o contractació de treballadors.

  • Hi ha diferents subvencions que recolzen la contractació de personal, inclós de col·lectius específics. Una altra possibilitat és transformar els contractes temporals en indefinits. En les següents web pots trobar mes informació sobre aquest tema:

Finançament.

  • Línies ICO Disposa de diferents línies de finançament que el seu objectiu és facilitar que les persones que treballen com a autònomes i les empreses, compten amb finançament adequat per a dur a terme els seus projectes d’inversió i atendre les seues necessitats financeres corporatives i de liquiditat. Ministeri d’Economia i Competitivitat.
  • Programa microcrèdits pretén recolzar econòmicament als joves emprenedors i facilitar-los un assessorament i tutoria individualitzats. Sorgeix de la col·laboració entre el Injuve i Microbank de la Caixa. Generalitat Jove-IVAJ.

Ajudes de la Unió Europea.

  • Ajudes a emprenedors La Unió Europea ofereix ajudes econòmiques a petites empreses; a joves emprenedors, a través del programa Erasmus For Young Entrepeneurs; a ONG’s; a investigadors i agricultors. Nomeparo… Trie el meu futur.

Enllaços d’interés

Premis i Concursos

Multitud d’organismes públics i privats convoquen concursos a idees noves o interès per l’impacte o viabilitat econòmica i d’implantació. És per açò, que també pots tenir en compte aquests premis. Es valoren criteris diversos, des de la originalitat, ús de les Tics, l’edat dels idearis o idearias de la proposta de negoci, l’impacte social, fins i tot si transmet algun tipus de valor.

Ací trobaràs entitats i organismes que convoquen premis i concursos:

  • Premis Emprenjove Per a iniciatives emprenedores més innovadores, originals i amb potencial de creixement a la Comunitat Valenciana. Generalitat Jove-IVAJ
  • Certamen nacional de joves emprenedors La finalitat Dels quals és la de fomentar entre els joves menors de 35 anys, la cultura emprenedora i la creació d’empreses. INJUVE
  • Premis i concursos Arreplega un llistat d’organismes que convoquen premis al emprendiment. www.emprendedores.es