Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Model de negoci i Pla d’empresa

La següent fase consisteix a concretar i delimitar l’abast de la teua idea de negoci. Per a ells existeixen diversos documents que encara que semblats tenen connotacions complementàries.

Model de negoci

El model de negoci és un document flexible i proper a la realitat, clar i fàcil d’entendre ja que respon preguntes simples però alhora són les mes importants per a aconseguir l’èxit.

Utilitzant com a base la metodologia del model de negoci de *Canvas s’obté un llenç on es plasma la idea de negoci i descriu com l’organització o empresa crea, lliurament i captura valor. És una eina detallada amb elements interrelacionats que cobreixen tots els aspectes d’un negoci. Aquests són:

 • Segments de clients
 • Proposades de valor
 • Canales
 • Relació amb els clients
 • Fuentes d’ingrés
 • Recursos clau
 • Activitats clau
 • Socis clau
 • Estructura de costos

Enllaços d’interès

Pla d’empresa

Encara que coincideix en alguns punts amb el model de negoci, el pla d’empresa és un document mes rígid, però igualment necessari, ja que ofereix l’oportunitat de plasmar en un mateix document tant l’anàlisi de la viabilitat com de la competència.

El Pla d’empresa és un document que identifica, descriu i analitza una oportunitat de negoci, examina la viabilitat tècnica, econòmica i financera de la mateixa, i desenvolupa tots els procediments i estratègies necessàries per a convertir la citada oportunitat de negoci en un projecte empresarial concret.

Avantatges de realitzar un pla d’empresa

 • Detectar possibles riscos i dificultats i fins i tot millorar la idea inicial.
 • Organitzar i planificar la teua idea de negoci, evitant així improvisacions a l’hora de prendre decisions.
 • Estudiar la viabilitat del teu projecte empresarial.
 • Controlar el desenvolupament i evolució dels objectius marcats.
 • Presentar el projecte davant tercers: socis, bancs…
 • Sol·licitar ajudes i subvencions.

Quins apartats inclou?

 • Presentació del projecte i les persones promotores
 • Estudi de mercat: Anàlisi de l’entorn i del producte:
  • Definició del Mercat
  • Anàlisi de la demanda
  • La competència
  • Els proveïdors
 • Pla comercial o de màrqueting
 • Pla de producció o pla d’operacions
 • Pla d’organització dels recursos humans
 • Pla de viabilitat econòmica

Enllaços d’interès
 • Pla d’empresa Eina gratuïta que li va a permetre analitzar l’oportunitat del seu negoci i examinar la seua viabilitat tècnica, econòmica i financera. Necessites registrar-te. Direcció general d’Indústria i de la Xicoteta i Mitja Empresa. Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.
 • Orientacions per a realitzar un pla d’empresa Web on trobaràs informació general sobre un pla d’empresa i un document autorellenable, en format formulari, que podràs descarregar i emplenar. Consorci per a la Creació d’Ocupació Pactem Nord.
 • Pla d’empresa Plataforma de plans d’empresa del CEEI. Trobaràs informació sobre activitats empresarials i documents per a la gestió de diferents tràmits. Centres Europeus d’empreses Innovadores, Comunitat Valenciana.