Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Teletreball

El teletreball és un nou sistema d’organització del treball, en el qual la persona treballadora desenvolupa una part important del seu treball fora de l’empresa i per mitjans telemàtics.

Per a “teletreballar”, necessitaràs, com a mínim, disposar d’un dispositiu connectat a internet. Habitualment, aquest dispositiu és un ordinador personal, però les contínues innovacions al sector de les TIC proporcionen eines noves, com els dispositius PDA, que contribueixen a facilitar la mobilitat de les persones treballadores. A més, en funció del teu sector professional, pots necessitar altres eines tecnològiques com programes o equipament específic.

El teletreball és una pràctica cada vegada més estesa a l’àmbit empresarial, ja que les empreses veuen en ell una oportunitat d’estalvi, però també pots ocupar-lo com freelance o autònom.

Si aquest és el teu cas, també pots consultar l’apartat Emprèn: crea el teu propi lloc de treball.

Sectors i ocupacions mes comuns

Administració, consultoria, comercialització, informàtica, edició, traducció, disseny gràfic, educació i oci són els que concentren la major part de les iniciatives de teletreball.
Quant al tipus de llocs de treball, els més comuns que pots trobar en aquesta modalitat són aquells que:

 • Converteixen informació: professionals de la mecanografia, traducció, transcripció de dades i enregistrament de dades.
 • Gestionen la informació: agents d’assegurances, persones comptables, professionals dels documentals.
 • Generen la informació: professionals del periodisme, investigació, redacció, edició, anàlisi i programació.
 • Difonguen informació: oficines d’informació, venda per correu o per telèfon, suport postvenda.
 • Accedeixen a la informació: lectura de premsa, butlletins, subscripcions, publicacions.
 • Comparteixen informació: relació client-proveïdor, empreses col·laboradores, relacions central – sucursals.
 • Accedeixen remotament a la informació: persones directives o empleades que no estan presencialment a l’oficina i requerisquen accedir al sistema informàtic de l’empresa i/o mail.

Requisits

A més de disposar de la formació i experiència adequada al lloc, és important disposar d’habilitats com automotivació i autodisciplina, adaptabilitat, bona organització, autonomia, habilitats tecnològiques, planificació, autoconfiança, iniciativa o capacitat de resolució de problemes.

Enllaços d’interès
 • Teletreball Web que inclou notícies, fòrums, ofertes d’ocupació, entre una altra informació d’interès per als teletreballadors i teletreballadores.
 • Eines per al teletreball Monogràfic de la revista Consumer que t’orienta sobre l’equipament i requisits necessaris per a aquesta modalitat d’ocupació.
 • Teletrabajadores.net Xarxa social per i per a les persones que son teletrabajadores hispans
 • Teletreball Web d’informació sobre el teletreball que afavoreix la formació dels teletreballadors i teletreballadores. La web és d’origen uruguaiana.
I també

Emprèn: crea el teu propi lloc de treball