Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Xarxes socials professionals

En l’àmbit professional les xarxes socials són una excel·lent font d’informació contínuament activa, gràcies als grups amb els seus fòrums de debat, notícies i esdeveniments. També ajuden a detectar oportunitats i faciliten les relacions amb professionals del teu sector, a tot el món.

Cada dia sorgeixen noves xarxes socials en Internet, per la qual cosa és important localitzar aquelles que et poden interessar més als teus objectius professionals i estar atent o atenta a les novetats. Algunes d’aquestes xarxes són utilitzades amb finalitats exclusivament professionals com Linkedin o Xing, mentre que unes altres permeten també la interacció en l’àmbit personal.

Hi ha a més una tendència per part de les empreses intermediàries de selecció de consultar les xarxes professionals per a captar candidats. Aprofita les xarxes i fes-te visible en elles, tant per a aquestes empreses, com per als contactes que et poden ajudar a crear el teu networking professional, com ja hem parlat en l’apartat de Contactes o networking.

Modalitats

Ací podem trobar 2 tipus de xarxes socials professionals:

 • Xarxes professionals denominades generalistes.
 • Xarxes professionals verticals, bé perquè estan dirigides a un perfil professional, un sector o un nucli d’interès.

La diferència fonamental és que en el segon cas estaràs en contacte directe amb professionals del teu sector, col·legues de professió. No obstant açò estan més esteses les xarxes professionals generalistes, que per a solucionar aquest dèficit han tendit a especialitzar-se creant aplicacions que afavoreixen el contacte entre professionals de determinats grups d’interès.

Combina la utilització de xarxes verticals i generalistes, segons siguen els teus objectius.

Reputació online

La reputació online és la valoració social que es fa d’una persona a partir de la imatge que reflecteix en Internet i els mitjans de transmissió digital.

És important que tingues en compte que hi ha factors que influeixen en la nostra Reputació Online i que queden fora del nostre abast. Malgrat açò, pots mantenir algunes bones pràctiques per a mantenir una adequada reputació en la xarxa. Algunes d’aqueixes pràctiques són:

 • Controla tot el que diguen de tu en la xarxa. Crea alertes, utilitza eines de seguiment. Açò et facilitarà molt la tasca per a les teues posteriors actuacions.
 • Participa, conversa, col·labora, pregunta, respon. És l’essència de la web social. Les relacions entre persones.
 • Demostra els teus coneixements, la teua experiència, la teua professionalitat, la qualitat dels teus continguts, ajuda als altres.
 • Atén a les persones de forma excel·lent, ràpida, efectiva i professional.
 • No et faces passar per qui no eres. Participa tenint en compte els teus interessos i els teus valors.

Si treballes correctament aquests aspectes no dubtes que el teu nivell de reputació online augmentarà.

Planifica una estratègia de networking

Dissenya una estratègia de networking

L’impacte de l’ús dels contactes en el procés de cerca d’ocupació és tan alt que és imprescindible no deixar a l’atzar. Dissenya una estratègia de gestió dels contactes. Consulta aquest apartat per a saber mes.

 

Enllaços d’interès
 • Com mantenir una bona reputació digital En aquest monogràfic editat per la revista Consumer (grup Eroski), trobaràs algunes pistes.
 • Algunes xarxes professionals generalistes:
  • Xing és Per a la promoció de l’entorn professional, els contactes comercials, encàrrecs i projectes. Accedeix a un Tutorial. (Manual Xing. Walnuters)
  • Linkedin Té per objecte afavorir la comunicació amb contactes professionals o les oportunitats comercials. Accedeix a un Tutorial (Esprement Linkedin fins a l’última gota. David Soler.)
  • Viadeo Networking, facilita l’engegada de negocis, compartir coneixements i guanyar visibilitat. Accedeix a un Tutorial (Tutorial Viadeo. Vull ocupació Burgos. )
 • Algunes xarxes professionals verticals:
I també

Dissenya una estratègia de networking