Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Entrevista laboral

Com ja saps, quan comences a buscar treball et preocupes i dediques temps a fer un bon currículum, una bona carta de presentació, t’inscrius en un muntó de llocs: borses de treball, empreses de treball temporal, empreses de selecció, etc. L’objectiu de tot aquest esforç és aconseguir que et criden, fer una entrevista de treball i, finalment, aconseguir i mantenir l’ocupació que t’interessa.

Para què serveix l’entrevista?

  • Per a aprofundir en la informació que ja tenen de tu a través del teu currículum prèviament presentat.
  • Per a comprovar si el teu estil personal (actitud, motivacions, personalitat, habilitats, experiència…) coincideix amb les expectatives de l’empresa.
  • Perquè el/l’entrevistador/a se assegure que eres idoni per al lloc vacant.
  • Perquè valors si aquesta ocupació et convé i t’interessa.

El teu comportament en una entrevista et pot ajudar a suplir manques del currículum, ja que les característiques personals, habilitats….., moltes vegades estan per sobre d’altres variables més objectives com la formació o l’experiència.

Preparar l’entrevista de treball

L’entrevista de treball és una mica més que una conversa sobre la teua formació i experiència. És la prova final que decidirà si eres el candidat o candidata idoni per al lloc de treball que sol·licites. Has de transmetre per tant, la teua competència professional i mostrar que desitges, saps i eres capaç d’ocupar aqueix lloc de treball.

No deixes un pas tan important a la improvisació o la sort. L’èxit d’una entrevista té molt a veure amb la preparació que faces prèviament. Anticipa’t, coneix com planificar i superar una entrevista de treball, a través dels següents documents:

  • Parts de l’entrevista de treball
  • Com planificar un entrevista
  • Tècniques per a superar una entrevista de treball