Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Contactes o networking

És comú que les ofertes de treball circulen d’en boca i arriben a persones del teu entorn que et faciliten aquesta informació. Per açò, els contactes es consideren un vertader canal de cerca d’ocupació.

Posa’t en contacte amb antics companys de treball o estudis, amb clients i proveïdors o col·legues del mateix sector, amics i amigues, familiars, veïns/as, vas agafar a fires d’ocupació… Totes aquelles persones que t’interessen han de saber que estàs cercant treball. Recorda també activar els teus contactes a través d’Internet.

En definitiva, utilitza el *networking com a eina de treball en el teu procés de millora professional, bé com a mitjà de conèixer el teu mercat de treball i fins i tot, com un canal directe per a la cerca d’ocupació.

Tipus de contacte/networking

 • Networking físic:
  • És el més habitual, ja que es practica de manera natural. Tots i totes interactuem de manera presencial amb les persones amb les quals ens relacionem en la nostra vida diària. Com més actiu o activa sigues en la relació amb la teua xarxa de contactes, més efectiu serà el resultat.
  • Es compon de diverses fases:
   1. classificar els contactes que ja tens, arreplegant i ordenant les seues dades,
   2. fer nous contactes, contactar amb professionals del teu sector de manera estratègica,
   3. i mantenir i utilitzar-los per a la cerca o millora d’ocupació.
 • Networking virtual:
  • S’ha desenvolupat a partir de la incorporació de les noves tecnologies a la nostra vida diària.
  • Pot produir-se per telèfon, amb l’enviament de correus electrònics als nostres contactes, o amb la participació en aplicacions de la web 2.0 (xarxes socials, wikis, comunitats virtuals, etc.).

Com establir les relacions?

 • Telèfon i correu electrònic:
  • Les diverses utilitats que actualment ofereixen els serveis de telefonia i correu electrònic, van a facilitar la relació amb la teua xarxa de contactes i ampliar les teues possibilitats de comunicació. A través d’aquestes eines pots, per exemple:
   • Comunicar als teus contactes la teua situació de desocupació i que cerques treball
   • Oferir informació i oferir-te com a ajuda per a uns altres.
   • Informar dels teus progressos. Feix participe de la teua cerca. Així demostraràs que eres una persona activa.
   • Agrair qualsevol tipus d’informació o resposta a la teua sol·liciteu d’ajuda
 • Xarxes socials:
  • Les xarxes socials et permeten crear i mantenir contactes. A través d’elles pots donar-te a conèixer, però també ampliar la teua pròpia xarxa de contactes.
  • Es poden utilitzar com a font d’informació. El seu principal valor radica en la seua capacitat d’ampliar la teua xarxa de contactes mitjançant els “contactes dels teus contactes” en tenir accés a les dades i coneixement de les persones que formen part d’aquestes xarxes.
  • Formar part d’una xarxa social és senzill, n’hi ha prou amb registrar-te i emplenar els camps que se sol·liciten per a crear el teu perfil. Posteriorment pots cercar altres contactes per a crear la teua xarxa, mitjançant el cercador de persones usuàries o bé de forma automàtica mitjançant la sincronització de la llibreta d’adreces de Outlook o mitjançant contactes que posseïsques en altres serveis de correu web, com Gmail, Hotmail o Yahoo! Mail.
  • Xarxes socials mes comunes:
   • Facebook És la xarxa social més gran del món. Et permet estar connectat amb amics, coneguts, empreses, etc. i donar a conèixer que cerques ocupació i ajudar a uns altres a trobar-ho. Disposa d’aplicacions per a la cerca d’ocupació.
   • Twitter Es basa en la tecnologia del telèfon mòbil, permet enviar missatges amb un màxim de 140 caràcters, però la seua publicació es fa en obert, de manera que qualsevol persona connectada a aquesta web els pot llegir. L’objectiu és que els missatges siguen seguits pel major nombre de persones, als quals es diu “followers” (seguidors). Disposa d’aplicacions per a la cerca d’ocupació

Planifica una estratègia de networking

Dissenya una estratègia de networking

L’impacte de l’ús dels contactes en el procés de cerca d’ocupació és tan alt que és imprescindible no deixar a l’atzar. Dissenya una estratègia de gestió dels contactes. Consulta aquest apartat per a saber mes.

Enllaços d’interès
 • Guia per a cercar ocupació 2.0 Per a aprofundir en com traure-li el màxim partit a Facebook en la cerca d’ocupació. Govern del Principat d’Astúries.
 • Guia per a cercar treball en Twitter. Per a aprofundir en com traure-li el màxim partit a Twitter en la cerca d’ocupació. Govern del Principat d’Astúries.
 • Google + Plataforma de contacte i microblog.
 • Orkut Xarxa social promoguda per Google.
 • Tuenti Xarxa social espanyola
 • Myspace Xarxa social dirigit a l’entreteniment digital
 • Flickr Aplicació per a gestionar i compartir fotos en línia
I també

Dissenya una estratègia de networking