Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Autocandidatura

Ha arribat el moment de fer ús d’aquest currículum que has confeccionat. Una opció per a posar-lo en moviment és seleccionar una empresa i oferir-te com una persona que està cercant ocupació, independentment de si aquesta necessita en aquest moment personal o no. En aquest cas, estem portant a terme allò que s’anomena “autocandidatura”.

Has de tenir en compte que moltes empreses cobreixen les seues vacants amb les persones que alguna vegada s’han interessat per l’empresa o per una oferta anterior. Per tant, no arriben a publicar determinades ofertes.

L’autocandidatura et permet optar a aquestes ofertes. Mitjançant un directoris d’empreses, generalistes o específics, com págines grogues, busca aquelles empreses en les quals t’agradaria treballar, i envia’ls el teu currículum i la teua carta de presentació. Accedeix al següent document per a ampliar la informació sobre com pots realitzar una cerca d’empreses.

Quins passos has de seguir?

En primer lloc, has de seleccionar aquelles empreses en les quals prefereixes treballar, en funció del sector i adequació al teu objectiu professional i oferir a les mateixes els teus serveis.

Una vegada tingues filtrada la recerca, hauràs d’obtenir la major quantitat de dades de contacte de l’empresa i, finalment, triar les vies de presentació.

Per això, tens diverses alternatives:

  1. Personalment. Presentant-te directament a l’empresa i lliurant el currículum a la persona responsable.
  2. Mitjançant correu ordinari. Aquest sistema convé  utilitzar-lo només quan l’empresa així ens ho demane, ja que és el sistema menys efectiu i que major cost té.
  3. A través del correu electrònic. Aquesta opció es pot convertir en una eina  potent a l’hora de cercar treball. Es tracta d’un sistema econòmic i àgil per a promocionar el teu currículum i dur un seguiment dels contactes i accions que realitzes. En tots els casos, necessitaràs conèixer l’adreça de correu electrònic de l’empresa i/o el seu departament de Recursos Humans.

Tingues en compte quan envies el teu currículum per correu postal o electrònic, que:

  • Necessites una adreça completa del Remitent (la teua adreça)
  • Necessites una adreça del Destinatari (on envies el currículum). Mai oblides posar la població i la província en el cas del correu postal.
  • Has d’adjuntar una carta de presentació o utilitzar el cos del missatge per a incloure aquesta mateixa informació.
  • Has d’adjuntarel teu currículum actualitzat.
  • Has d’incloure sobre i segell en cas d’enviament del currículum per correu ordinari. Una bona opció en el cas de l’enviament mitjançant correu electrònic és que sol·licites la confirmació de rebut per part de la persona destinatària per a garantir que han rebut el teu currículum.

Et facilitem algunes recomanacions a l’hora de realitzar l’autocandidatura. Consulta el següent document.