Próximos eventos

There are no upcoming events at this time.

El mes llegit

Altres recursos

Agències de col·locació

Les agències de col·locació són entitats sense ànim de lucre que actuen com a intermediaris en el mercat de treball. La seua finalitat és ajudar a les persones demandants d’ocupació, especialment aquelles amb majors dificultats a inserir-se en el mercat de treball, facilitant a les empreses la contractació dels treballadors i treballadores apropiats per a satisfer les seues necessitats.

La inscripció es realitza personalment en cadascuna d’elles i els seus serveis són, en general, gratuïts o es limiten a la compensació de les despeses ocasionades.

La Fundació Servei Valencià d’Ocupació i Creu Roja són dues agències de col·locació que treballen a València. La Universitat de València t’ofereix al seu portal una llista d’agències de col·locació.

Fires d’ocupació

Les fires d’ocupació constitueixen una magnifica ocasió per a prendre el pols al mercat laboral i establir contacte amb les empreses. Es tracta de trobades que no solament han de valorar-se per la possibilitat de trobar treball de manera directa, sinó també per la informació i els valuosos contactes que poden proporcionar-te.

De qualsevol manera, abans d’acudir a una d’aquestes cites, convé dur els deures fets. Ens referim a:

  • Conèixer quines empreses estaran presents en la fira. Així, podem seleccionar aquelles que més ens interessen pel nostre perfil professional i guanyar temps i esforç.
  • Si tens targetes de visita, és el moment de fer-les circular i demanar aquelles que ens interessen.
  • Convé preparar un discurs molt resumit en el qual es conte clarament la teua experiència laboral i formació de cara a la teua presentació davant el personal representant de les empreses que vas a trobar.
  • Has de cuidar la teua imatge personal com si et presentares a una entrevista de treball.
  • És aconsellable mostrar interès en les empreses que visites, fer preguntes, descobrir quins perfils demanda l’empresa, si tenen cap procés de selecció obert, etc.

Les fires d’ocupació es celebren periòdicament, organitzades per entitats públiques o privades. Pots informar-te al teu Centre de la Xarxa Joves.net sobre pròxims esdeveniments en matèria d’ocupació.

Fundacions que treballen per l’ocupació

Existeixen organismes privats però sense ànim de lucre que ofereixen serveis d’intermediació i orientació laboral tant para les persones aturades en general com per a col·lectius específics. En moltes ocasions serveixen de centres col·laboradors dels propis serveis públics per al desenvolupament d’accions formatives o programes d’ocupació.

Fundació Novafeina és una entitat sense ànim de lucre que porta a terme serveis d’intermediació i orientació laboral, els quals tenen presència a València i a Alacant.

Pots informar-te en el teu centre de la Xarxa Joves.net sobre aquells organismes que operen en la teua zona.